Search
  • tuulinikkiphotography

Veljenpoika vs. ammattilainen kuvaajaksi häihin? 4 syytä valita ammattikuvaaja!Yksi yleisimmistä hääparin ajatuksista säästökohteena hääbudjetin osalta on valokuvaus. Ymmärrettävästi ammattivalokuvaaja ei ole pakollinen, sillä kyllä varsinkin tänä päivänä älypuhelimilla saa kuka vain otettua jonkinlaisia kuvia.

Yleensä pakollisia rahanreikiä ovat juhlapaikka, ruoka, kakut ym. Sormukset ja juhlavaatteet ja -kampaukset vievät oman osansa ja listaa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Mitä häistä jää käteen? Totta kai jokaiselle jää muistot ja vieraat ottavat itselleenkin kuvia talteen. Hääpari saatta “nakittaa” nk. veljenpojan kuvaajaksi jollakin kohtuullisen hyvällä kameralla ja näin ollen kuvaus hoituu (ehkä).

Kymmeniä ja kymmeniä häitä kuvanneena haluan kuitenkin avata näkemyksiäni siihen, miksi ammattikuvaajaa kannattaa harkita ihan vakavissaan, vaikka kuvaus maksaakin tuhat euroa plus miinus jotain.

1. Ammattikuvaaja on häissä mukana vain kyseisen tehtävän takia. Hänen tehtävä on onnistua vangitsemaan kaikki tärkeät hetket häistä monipuolisesti. Veljenpoika todennäköisesti osallistuu juhliin myös vieraana ja tämän vuoksi osallistuu onnitteluihin (kättelyt), ruokailuun, jopa ohjelmaan ym. vieraana. Ja vaikka kuinka veljenpoika yrittää luovia, että pääsee kuvaamaan tärkeät hetket, monia tärkeitä hetkiä voi mennä ohi. 2. Ammattikuvaajalla on kokemusta, näkemystä ja ymmärrystä, missä kuvaajan tulee olla milläkin hetkellä, jotta tärkeät hetket tulevat kuvatuksi. Veljenpojalla on luultavasti maksimissaan muutamat häät (harvoin niitäkään) käytynä, joten saattaa olla jopa tuurissaan, että onko hän oikeassa paikassa oikeaan aikaan. 3. Ammattikuvaaja osaa kuvata ammattimaisesti erilaisissa olosuhteissa. Hän osaa etsiä oikeat kuvakulmat ja hyödyntää valo-olosuhteet sekä sääolosuhteet optimaalisesti kääntäen ne kuvien eduksi. Veljenpojalla ei todennäköisesti ole osaamista eikä ymmärrystä, miten toimia erilaisissa olosuhteissa. Iso haaste amatöörille on mm. sellainen tilanne, jossa luonnonvalo ja häätilan valaistus ovat epätasapainossa. 4. Ammattikuvaaja osaa ja uskaltaa olla orkestroijana. Hän tietää, miten ihmiset käyttäytyvät luonnostaan ja mitä kaikkia kommervenkkejä syntyy, kun ohjaa ihmisiä ryhmäkuvaan. Mitä isompi ryhmä, sitä paremmin täytyy homman olla hallinnassa ja jämerästi ohjattua. Veljenpojalla ei välttämättä ole minkäänlaista kokemusta ihmisten ryhmään ohjeistamisesta ja tuskin auktoriteettikaan riittää ohjaamiseen.

 
Vahvuuksiani ovat erityisesti luonnonvalon taidokas käyttäminen, mallinohjaus, sekä idearikkaus ja visuaalinen havainnointikyky. Kuvaan aina koko täydestä sydämestäni, aidosta, palavasta halusta tuottaa upeita, mieleenpainuvia kuvia.
 

Tuuli Nikki tuuli@valokuvaajatuuli.fi 045-634353055 views0 comments